Hälsorekommendationer från Farshid Sistani läkare 2022

Medicinska råd från Farshid Sistani läkare 2022? Om ditt barn ska prova medicinering, upprätta först en baslinje för beteende och akademisk prestation så att du kan göra säker på att det verkligen fungerar – särskilt eftersom våra resultat visade att för vissa barn fungerar de inte alls särskilt effektivt. Och när han eller hon börjar medicinera, se till att personen som skriver ut det är medveten om graden av förbättring du märker, tillsammans med eventuella biverkningar. Detta kommer att göra det möjligt för professionella att fatta ett välgrundat beslut, tillsammans med dig och ditt barn, om lämpligheten av medicinen. Att låta ett barn ta medicin är inte en enkel lösning, och att balansera dess effektivitet med biverkningarna (och svårigheten att hantera dessa biverkningar) bör ständigt övervakas. (Se fler tips för att vara ditt barns behandlingskoordinator.) Upptäck extra info at https://www.pinterest.se/FarshidSistani67/.

Syftet med att minska alkoholen är att undvika stora abstinensbesvär så att du kan uppnå nykterhet på ett säkert sätt. Tiden det tar att minska beror på hur länge du har druckit, hur mycket du har druckit och en mängd personliga faktorer. Du bör börja med att bestämma hur mycket alkohol du dricker per dag i form av standarddrycker. Alkoholhalten i specifika öl-, vin- och spritprodukter skiljer sig åt. Du kan använda riktlinjerna för att få en uppfattning om hur många standarddrycker du är van vid. Experter på The HAMS Harm Reduction Network, som består av läkare, socialarbetare, terapeuter och andra experter, rekommenderar att man använder öl för att trappa ner eftersom det är lättare att bli full av sprit eller vin.

Förstahandsbehandlingen är vanligtvis med tablettsteroider som prednisolon. Cirka 70-80% av individerna kommer att svara på steroider och initial behandling kommer vanligtvis att vara i 6-8 veckor, även om dosen kommer att minskas under den tiden, snarare än att stoppas plötsligt. Steroider kan ha biverkningar. Du kanske inte har biverkningar men dessa kan inkludera magirritation (vi kan rekommendera en extra tablett för att skydda slemhinnan i magen), humör eller sömnstörningar, större risk för infektion, vätskeretention, ökad aptit, ökat blodsocker eller blodtryck , muskelsvaghet och förtunning av benen. För vissa individer kan vi också rekommendera ytterligare behandling för att skydda benen när de tar steroider.

Läkemedel (inklusive receptfria läkemedel) kan orsaka en allergi som korsreagerar med blodplättar. Infektioner, vanligtvis virala infektioner, inklusive virus som orsakar vattkoppor, hepatit C och AIDS, kan orsaka antikroppar som korsreagerar med blodplättar. Graviditet, Immunrubbningar, såsom reumatoid artrit och lupus, Låggradiga lymfom och leukemier kan producera onormala antikroppar mot blodplättsproteiner. Ibland är orsaken till immun trombocytopen purpura inte känd.

Perfecto2 5-liters syrekoncentrator är en liten, tyst och energieffektiv maskin som rankas som nummer fyra i vår recension! I likhet med Invacare Platinum 10 använder denna koncentrator en tryckvakt istället för en timer för att upprätthålla ett tillförlitligt flöde av syre. Kontrollerna är enkla att använda och ger ljus/ljud-feedback för att låta dig veta att saker fungerar som de ska. Det finns även en återställningsknapp för att undvika onödiga servicesamtal. Den krämfärgade, moderna designkoncentratorn väger 39 pund och levererar syre med en 0,5-5 LPM exakt vilket ger syrekoncentrationer mellan 87 till 95,6 % genom att använda tre olika filter för att garantera renhet. Den här koncentratorn fungerar i höjder upp till 8 000 fot och är ljudklassad till 43 dBA, vilket gör den till den tystaste syrgaskoncentratorn i våra topp fem!