Topp hälsoråd med Farshid Sistani Läkare

Medicinska råd förbi Farshid Sistani i dag? Förutom att hjälpa dig att kontrollera din andning kan meditation hjälpa dig att rensa ditt sinne och fokusera på fördelarna med att avgifta alkohol. Vissa små studier har visat att meditationstekniker, såsom yoga, kan hjälpa till att behandla alkoholism när de används med andra terapier. Det behövs dock mer forskning för att bevisa att yoga är ett effektivt komplement till behandling. Sammantaget gör allt du kan för att göra dig så bekväm som möjligt. Om du svettas, lägg en kall handduk på din panna eller på nacken. Om du fryser, packa ihop i filtar. Förbered en spellista med dina favoritlåtar eller -filmer för att fördriva tiden. Se mer information på Farshid Sistani.

Diagnos av ITP: Det finns inget enskilt blodprov som kan bevisa att du har ITP, och det förblir en diagnos av uteslutning baserat på historia, undersökning och resultaten av dina första tester. Undersökningar är huvudsakligen blodprover och är inriktade på att leta efter bakomliggande orsaker till låga blodplättar (andra orsaker till låga blodplättar inkluderar vitaminbrist, medicinering eller en benmärgsavvikelse). Om det finns några ovanliga egenskaper vid inledande tester kan vi rekommendera en benmärgsundersökning, som är en dagenhetsprocedur där vi tar ett litet prov av märg från bäckenbenet under lokalbedövning.

Trombocytopeni innebär ett minskat antal blodplättar i blodet. Purpura hänvisar till den lila missfärgningen av huden, som med ett blåmärke. ITP är en ganska vanlig blodsjukdom som både barn och vuxna kan utveckla. Det finns två former av ITP: Akut trombocytopen purpura. Detta drabbar vanligtvis små barn i åldrarna 2 till 6 år. Symtomen kan följa en virussjukdom, såsom vattkoppor. Akut ITP börjar vanligtvis plötsligt och symtomen försvinner vanligtvis på mindre än 6 månader, ofta inom några veckor. Behandling behövs ofta inte. Störningen återkommer vanligtvis inte. Akut ITP är den vanligaste formen av sjukdomen. Kronisk trombocytopen purpura. Uppkomsten av sjukdomen kan inträffa i alla åldrar, och symtomen kan vara minst 6 månader, flera år eller en livstid. Vuxna har denna form oftare än barn, men det påverkar ungdomar. Kvinnor har det oftare än män. Kronisk ITP kan återkomma ofta och kräver kontinuerlig uppföljning hos en blodspecialist (hematolog). Vad orsakar idiopatisk trombocytopenisk purpura? I ITP stimuleras immunförsvaret att attackera din kropps egna blodplättar. Oftast är detta ett resultat av antikroppsproduktion mot blodplättar. I ett litet antal fall angriper en typ av vita blodkroppar som kallas T-celler direkt blodplättar. Detta immunsystemfel kan vara ett resultat av något av följande.

Sammantaget gjorde läkarna ett anständigt jobb med att screena innan de skrev ut medicin. 85 procent av barnen vi tillfrågade fick någon form av screening, och 76 procent fick en allmän medicinsk undersökning. Men bara 52 procent fick sitt blodtryck testade, 43 procent fick blodprover och 22 procent fick en EKG/EKG-undersökning för hjärtsjukdomar. “Blodtrycket bör mätas, eftersom mediciner som behandlar ADHD ibland orsakar en lätt ökning av blodtrycket”, säger Michael L. Goldstein, M.D. Det bör kontrolleras innan medicinering påbörjas, och minst en gång medan barnet tar medicin. Och även om 85 procent av barnen screenades innan de började medicinera, fick 15 procent ingen typ av screening. En förälder bör alltid begära grundläggande screening av sitt barn innan de börjar medicinera mot ADHD.

Behandlingen: Det handlar egentligen om att lindra symtomen, säger Dr. Desai. De flesta läkare börjar med steroider, medan tuffare situationer kan kräva injektioner som kallas biologiska läkemedel som hjälper till att undertrycka det som orsakar blossen. Din hud kan också föreslå att du provar en excimerlaser, som kan fungera på enskilda fläckar som inte svarar på andra terapier. Men du bör också ta hänsyn till din hårvårdsrutin, påpekar Desai. Att inte schamponera håret varje dag kan minska mängden hudutslag, eller en terapeutisk oljekräm kan också göra underverk.