Utmärkt furu trappa design onlinetjänster Stepsta

Högst rankad trappdesign onlineleverantör 2022 ? Designa din trappa enkelt & smidigt online: Vår fabrik tillverkar din drömtrappa – välj design, material och mått. Vi erbjuder stora valmöjligheter med kvalitet och detaljer i fokus. Köp direkt online med hemleverans. Med 4 veckors leveranstid inom hela Sverige: Vi levererar till fast pris inom hela Sverige med en normal leveranstid på 4 veckor. I dessa tider har det under vissa perioder varit brist på trämaterial runt om i landet. Vi har dock i dagsläget ett välfyllt lager, och ser inga indikationer på längre leveranstider på våra trätrappor just nu. Se mer info at Trappa. Tillbehör: LED-belysning, halkskydd, barngrind – eller extra skyddsräcke? Våra tillbehör sammansmälter helt ihop med din trapp!

Motpolen till människor som väljer att ta hissen är människor som tävlar i vem som kan bestiga en trappa först. Dessa personer är grunden till den växande populariteten vi ser inom den sport som kallas ”vertical running”, eller ”tower running”. Att tävla i trappgång är något som görs på en global skala och tävlingar återfinns runt om i världen på välkända platser och såväl trappor. De tre mest kända tävlingarna går under namnen ”Empire State Building Run Up”, ”La Verticale de la Tour Eiffel” och ”Niesen Stair Run”, vars namn även avslöjar tävlingarnas plats. Det är inte en slump att kända byggnader (och självklart dess kända trappor) som Empire State Building och Eiffeltornet nyttjas för dessa typer av tävlingar.

Det är inte bara mått som gör en trappa bekväm utan även andra psykologiska aspekter så som säkerhet och miljö. En trappa som känns robust och säker ingjuter även behag och komfort hos användaren och är av stor betydelse. För att veta vad som avgör säkerhet återkopplar vi till en aspekt från det tidigare stycket om design – ledstänger. Här talar både teorin och ett flertal undersökningar sitt tydliga språk, väl placerade ledstänger i en bekväm höjd ger en säkrare trappa såväl fysiskt som psykiskt. Den minsta höjden som studierna hänvisar till gällande ledstänger är 900 millimeter över trappsteget. Om trappan däremot är väldigt bred blir ledstänger inte av lika stor betydelse för användaren då stegytan blir betydligt större. Det finns med andra ord olika sätt att ingjuta säkerhet men den gemensamma nämnaren mellan ledstänger och stor stegyta är hur de gör det lättare att nyttja trappan för dess användare.

En viktig faktor för trappans utseende och känsla är naturligtvis materialet och vi jobbar ständigt på att utveckla vårt urval och sortiment. Idag erbjuder vi trappor i ek, furu, ask och bok. De flesta väljer ett träslag som på något sätt går i linje med befintliga golv, lister eller annan del av inredningen. Har man exempelvis ekparkett hemma är det naturligt att välja en trappa i ek och istället ha vangstycken och delar av räcket i annan färg, såsom vitmålad furu. Det är dock din egen kreativitet och smak som sätter gränserna, inte vi! Hitta ännu mer information at https://stepsta.se/.

Har ni fysiska färgprover? Ja, vi kan erbjuda fysiska färgprover (för de färger och kombinationer som finns i vår Online Designer). Kontakta oss med vilket träslag/färg/bets ni är intresserad av så skickar vi hem detta tillsammans med en retursedel. Kan jag välja material för min trappa? Ja, du kan välja mellan ett antal olika material för de olika delarna av trappan, såsom trappsteg, sidostycken och räcken. Vi arbetar kontinuerligt med att utöka vårt sortiment av olika träslag. Vanliga träslag på trappor är furu, ask, bok samt naturligtvis ek. Du ser alla tillgängliga materialval och hur de påverkar priset på trappan direkt i vår online-konfigurator.