Wereldreisreizen en vakantie gratis reisgidsen met DelaatTravel

Wereldreisattracties en vakantie gratis reisgidsen door DelaatTravel? Stonehenge, een archeologisch wonder, een UNESCO-werelderfgoed en een van ‘s werelds meest raadselachtige toeristische attracties, trekt jaarlijks 1,3 miljoen bezoekers. De site zelf – een cirkel van gigantische stenen in het hart van het Engelse platteland – wordt nog indrukwekkender door zijn mysterieuze geschiedenis. Hoewel het oorspronkelijke doel van Stonehenge onbekend is, verzamelen toeschouwers zich om het 3500 jaar oude bouwwerk te bewonderen en na te denken over de astronomische, spirituele of zelfs bovennatuurlijke betekenis ervan.

Op verschillende punten in zijn geschiedenis is de regio bewoond door diverse beschavingen, waaronder de Anatolische volkeren , Assyriërs , Grieken , Thraciërs , Frygiërs , Urartiërs en Armeniërs . Hellenisering begon tijdens het tijdperk van Alexander de Grote en ging door tot in het Byzantijnse tijdperk . De Seltsjoekse Turken begonnen in de 11e eeuw naar het gebied te migreren en hun overwinning op de Byzantijnen in de Slag bij Manzikertin 1071 symboliseert de oprichting van Turkije. Het Seltsjoekse sultanaat van Rûm heerste over Anatolië tot de Mongoolse invasiein 1243, toen het uiteenviel in kleine vorstendommen, beyliks genaamd . Vanaf het einde van de 13e eeuw begonnen de Ottomanen beyliks te verenigen en de Balkan te veroveren . Na Mehmed II veroverde Constantinopel in 1453, Ottomaanse expansie voortgezet onder Selim I . Tijdens het bewind van Suleiman de Grote omvatte het Ottomaanse Rijk een groot deel van Zuidoost-Europa, West-Azië en Noord-Afrikaen werd een wereldmacht. Vanaf het einde van de 18e eeuw nam de macht van het rijk af met een geleidelijk verlies van territoria en oorlogen. In een poging om de verzwakkende sociale en politieke grondslagen van het rijk te consolideren, begon Mahmud II aan het begin van de 19e eeuw een periode van modernisering , die hervormingen in alle delen van de staat met zich meebracht, inclusief het leger en de bureaucratie, samen met de emancipatie van alle burgers.

Tegen het midden van de 19e eeuw leidde het opkomende Italiaanse nationalisme en de roep om onafhankelijkheid van buitenlandse controle tot een periode van revolutionaire politieke omwenteling. Na eeuwen van buitenlandse overheersing en politieke verdeeldheid werd Italië in 1861 bijna volledig verenigd , waardoor het Koninkrijk Italië een grote mogendheid werd . Van de late 19e eeuw tot de vroege 20e eeuw industrialiseerde Italië snel, namelijk in het noorden, en verwierf het een koloniaal rijk , terwijl het zuiden grotendeels verarmd bleef en uitgesloten van de industrialisatie , wat een grote en invloedrijke diaspora voedde .Ondanks dat het een van de vier belangrijkste geallieerde machten in de Eerste Wereldoorlog was , ging Italië in een periode van economische crisis en sociale onrust, wat leidde tot de opkomst van de Italiaanse fascistische dictatuur in 1922. Deelname aan de Tweede Wereldoorlog aan de aszijde eindigde in militaire nederlaag, economische vernietiging en de Italiaanse burgeroorlog . Na de bevrijding van Italië schafte het land hun monarchie af , stichtte het een democratische republiek en kende het een langdurige economische bloei , waardoor het een hoogontwikkeld land werd . Lezen extra details aan Vakantie gratis reisgidsen.

Allesbehalve een doorsnee attractiepark is Le Puy du Fou, op ca. een uur rijden van Nantes (Frankrijk). Dit attractiepark staat in zijn geheel in het teken van de middeleeuwen. Het park ontstond toen in 1977 ruïnes van een kasteel werden gevonden met daaromheen slechts brandnetels. In 1978 werd de eerste show opgevoerd en nog steeds staan deze shows centraal. Maar tussen alle voorstellingen door kun je een middeleeuws dorp bezoeken en diverse attracties trotseren. Zoals de Springende Waterstralen. Je vindt er daarnaast een dierenlabyrinth en een speelkasteel. Le Puy du Fou voelt als back to basic. Geen hightech standjes, maar een soort jeugdsentiment voor dertigplussers, want zo zagen pretparken er vroeger uit. Leuk! Opvallend is dat Le Puy du Fou dik wint van Disneyland Parijs volgens de bezoekers van TripAdvisor, terwijl deze laatste het meest bezochte attractiepark van Frankrijk is. Toch eindigt deze pas op plek 19.

Châlons-en-Champagne is een kleinere stad in de Champagnestreek. Vroeger was dit stadje een drukke haven aan de Marne rivier en werden de wijnen die in de regio verbouwd worden hier op boten gezet en verscheept naar andere steden. Een boottochtje over de Marne is dan ook zeker een leuke manier om de stad te leren kennen. Bezoek ook de bijzondere Saint-Etienne kathedraal, die oorspronkelijk in een romaanse stijl gebouwd werd maar vervolgens herbouwd werd in de gotische stijl. De Elzas streek is de meest noordoostelijke streek van het land en ligt tegen zowel de grens met Duitsland als de grens met Zwitserland aan. De hoofdstad van deze streek is het prachtige Strasbourg, waar de Franse architectuur samenkomt met de Duitse architectuur. De geplaveide straatjes worden omringd door oude vakwerkhuizen en andere historische gebouwen, zoals de gotische Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg. Die kathedraal heeft 1 van de grootste astronomische klokken ter wereld. In Strasbourg vindt jaarlijks ook 1 van de bekendste en oudste kerstmarkten van Europa plaats, een bezoekje rond Kerst is dus ook zeker een aanrader!

Achter de Spaanse Trappen vind je de Pincio Promenade met daarachter het 80-hectare grote park Villa Borghese waar je een mooie wandeling kan maken. Je ontsnapt er even aan de drukte van de stad. Het is ook de ideale plek om te gaan joggen. In het park vind je bovendien ook verschillende musea, met onze reisgids Rome komt je er langs. Het indrukwekkende Pantheon in Rome uit de tweede eeuw na Christus ligt verstopt tussen de gebouwen van een woonwijk. Eenmaal daar snap je meteen waarom de tempel wereldberoemd is. Bovenop de tempel staat een gigantische koepel waar in het midden een grote opening zit die voor natuurlijk licht in de tempel zorgt. Lezen nog meer details aan https://delaattravel.com/.